Menang di Pilih 3 dan Simpan Wang Anda

Menang loteri sangat jarang berlaku. Lebih kerap, orang-orang mencuba bertahun-tahun bermain tetapi tidak mendapat apa-apa ketika mereka bertanding untuk menang pada pilihan 3. Sekiranya anda mendapat jackpot, maka anda bernasib baik. Tetapi tunggu – jangan habiskan wang tunai. Wang mudah akan hilang jika anda tidak berbelanja dengan bijak. Jadi inilah cara untuk menikmati menjadi jutawan pada tahun-tahun akan datang.

Jangan beritahu semua orang yang anda tahu bahawa anda baru sahaja menang. Termasuk di  downlaod mega888 apk on here !! sini adalah ibu bapa, adik-beradik, jiran dan rakan terdekat anda. Jangan mengeluarkan wang jackpot anda. Jangan menjalani kehidupan jutawan dulu. Jangan letak jawatan dan pindah dulu. Orang akan meminta wang seperti serigala memburu mangsa. Dan lebih teruk lagi, mereka akan menjadi musuh terburuk anda. Seboleh-bolehnya, hidup normal.

Dapatkan bantuan pakar. Terdapat banyak pilihan – penasihat kewangan, broker saham dan peguam kewangan. Pilih sahaja yang boleh anda percayai. Mereka akan menasihati anda untuk mendapatkan pelaburan sebanyak mungkin. Pilih hanya yang anda perlukan. Contohnya, rancangan pendidikan sesuai untuk ibu bapa yang mempunyai anak.

Belajar menyebut perkataan “Tidak”. Sekiranya nama anda disiarkan di akhbar sebagai pemenang, nasib buruk. Orang sekarang boleh mengenali anda dan tidak akan meninggalkan anda sendirian. Jangan menafikan kenyataannya. Tetapi katakan tidak jika mereka meminta wang. Jangan tergesa-gesa untuk memberi mereka hadiah jika mereka meminta pertolongan. Beritahu mereka bahawa anda memerlukan wang untuk bil anda, untuk anak-anak, atau apa sahaja alasan praktikal yang keluar dari fikiran anda. Bersikap kejam tetapi pintar lebih baik daripada memberi tetapi bodoh.

Beli rumah baru. Sekiranya anda hanya menyewa apartmen atau tinggal di rumah yang terlalu kecil untuk keluarga anda, maka pindahlah ke rumah baru. Jangan beli rumah itu. Pilih rumah praktikal yang sesuai untuk keluarga anda. Dan jangan buang perabotnya. Hanya beli sesuatu jika anda benar-benar memerlukannya.

Memulakan perniagaan. Sekiranya anda benar-benar merancang untuk menjadi kaya sepanjang hayat anda, maka lakukanlah. Kaji bagaimana perniagaan yang anda pilih berfungsi. Mulakan sedikit supaya anda tidak mengambil risiko besar. Lakukan bahagian kewangan dan perakaunan, supaya anda tahu bagaimana dan dari mana wang itu datang. Beli sebilangan stok dari orang / syarikat yang dipercayai.

Berbelanja dengan bijak. Beli barang kemas, pakaian dan kasut jika anda suka. Berehat dan bercuti sekiranya anda tertekan. Tetapi jangan berbelanja secara berlebihan. Nikmati sedikit masa dan kembali berniaga apabila anda selesai. Sekiranya anda tidak berhati-hati, wang akan habis sebelum generasi seterusnya dapat menikmatinya.

Ini hanya langkah bayi untuk mencapai impian anda. Anda kaya, tetapi adakah anda melihat orang kaya bercuti seumur hidup mereka? Tidak. Jadi berhenti bertindak seperti jutawan dan bertindak seperti profesional yang rajin. Menang di Pick 3 tetapi ingat untuk menyimpan wang anda untuk masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *